Κολύμβηση

Ακαδημίες Κολύμβησης

Η κολύμβηση παγκοσμίως αναφέρεται ως η ιδανικότερη αθλητική δραστηριότητα για παιδιά, γιατί μπορεί να συνδυάσει ολοκληρωμένη άσκηση και ψυχαγωγία . Το πρόγραμμα του Ν.Ο.Ι. προσφέρεται για παιδιά από 3,5 χρονών και άνω. Το παιδιά ανάλογα με την ηλικία τους και την κολυμβητική τους ικανότητα κατατάσσονται σε τμήματα. Οι προπονήσεις είναι καθημερινές.

Επίπεδα εκμάθησης

Κάθε επίπεδο έχει διαφορετικούς στόχους. Η αρχική τοποθέτηση των παιδιών στα γκρουπ επιπέδων γίνεται με βάση τις κολυμβητικές τους δεξιότητες και την ηλικία. Η αλλαγή επιπέδων θα γίνεται ύστερα από αξιολογήσεις των προπονητών για κάθε επίπεδο ξεχωριστά.

Εφαρμόζονται δοκιμασμένες τεχνικές από έμπειρους προπονητές που κάνουν ευκολότερα τα μαθήματα για τα παιδιά.

Κολύμβηση ενηλίκων

Η κολύμβηση αποτελεί την ιδανικότερη άσκηση για όλες τις ηλικίες όταν γίνεται σωστά. Μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή. Βελτιώνει τη φυσική κατάσταση, προσφέρει ευεξία και ψυχική ισορροπία, δυναμώνει το σώμα, θεραπεύει τους τραυματισμούς, καίει λίπος και ταυτόχρονα χαρίζει χρόνια ζωής και ζωή στα χρόνια. Κράτα την αναπνοή σου και βούτα στην αιωνιότητα.

Ελεύθερη κολύμβηση

Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε ενήλικες όλων των ηλικιών που θέλουν να κολυμπήσουν ελεύθερα τις ώρες του κοινού. Θα υπάρχει πάντοτε στο χώρο της πισίνας προπονητής – ναυαγοσώστης για οποιαδήποτε βοήθεια ή συμβουλή.

Κολύμβηση για παλαίμαχους

Το Master  swimming είναι ένα οργανωμένο πρόγραμμα κολύμβησης και έχει σχεδιαστεί για να καλύψει τις ανάγκες παλαιών κολυμβητών και να προάγει την υγεία και τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης μέσα από δομημένη προπονητική διαδικασία. Με την επαγγελματική καθοδήγηση των προπονητών μας ο κάθε κολυμβητής θα μπορεί να ζήσει τη συγκίνηση της προπόνησης, της βελτίωσης, του συναγωνισμού, της ομαδικότητας και να λάβει μέρος σε αγώνες εγχώριους ή διεθνείς. Για επιπλέον πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

Υδατοσφαίριση

Ακαδημίες Υδατοσφαίρισης (Water Polo)

Η υδατοσφαίριση (water polo) προσφέρει στα παιδιά ολοκληρωμένη σωματική ανάπτυξη, κολυμβητική ικανότητα, φυσική κατάσταση και όλα τα θετικά του ομαδικού αθλήματος (κοινωνικοποίηση, διασκέδαση, άθληση) αλλά και τη διαμόρφωση μέσα απ’ αυτό ενός ισορροπημένου χαρακτήρα, σημείο σημαντικό για την υπόλοιπη ζωή τους.

Υδατοσφαίριση – Water Polo: 10 λόγοι για να τo προτιμήσετε

  1. Ανάπτυξη υδρόβιων δεξιοτήτων και κολυμβητικών ικανοτήτων, οι οποίες προσδίδουν μεγάλη ασφάλεια στη θάλασσα και γενικότερα στο υγρό στοιχείο.
  2. Καλλιέργεια της υγείας και της καλής φυσικής και σωματικής κατάστασης, με τέτοιο τρόπο ο οποίος δεν επιβαρύνει τον οργανισμό και την ανάπτυξη αυτού. Το νερό λειτουργεί σαν προστατευτικό μέσο και αποκλείει οποιαδήποτε επιβάρυνση και τυχόν τραυματισμούς.
  3. Είναι πλήρης σωματική άσκηση. Γυμνάζει ομοιόμορφα όλα τα σημεία του ανθρώπινου σώματος, αναπτύσσει την νευρομυική συναρμογή και εξασκεί τόσο την αερόβια όσο και την αναερόβια ικανότητα των αθλητών. Το αισθητικό και όχι μόνο αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.
  4. Εμπεριέχει συμπαίκτες με τους οποίους επικοινωνείς, συνεργάζεσαι και βοηθάς. Αντίπαλους που πρέπει να αποφύγεις και να ξεγελάσεις. Διαιτητές των οποίων τις αποφάσεις οφείλεις να σέβεσαι συνέχεια και κάτω από όλες τις συνθήκες. Τα παραπάνω στοιχεία αναπόφευκτα ενεργοποιούν και οξύνουν τις εγκεφαλικές και νοητικές λειτουργίες.
  5. Διακατέχεται από τους ηθικούς κανόνες του ομαδικού αθλητισμού: ευγενής άμιλλα, πάθος για την νίκη, σεβασμός στους αντιπάλους, ομαδικό πνεύμα συνεργασίας, τήρηση του fairplay… Αρχές πολύτιμες για όλες τις εκφάνσεις της ανθρώπινης ύπαρξης.
  6. Προάγει την γρήγορη κοινωνικοποίηση σε ένα πολύ ευχάριστο περιβάλλον. Το να καταβάλεις κοινή και σκληρή προσπάθεια για την επίτευξη του ίδιου στόχου, πέρα από ιδιοτέλειες και ατομικές φιλοδοξίες, δημιουργεί ισχυρότατες φιλίες πολύ μεγάλης διάρκειας.
  7. Είναι διαφορετικό και ασυνήθιστο. Είναι ένα άθλημα το οποίο απαιτεί πολύ και σκληρή δουλειά στην προπόνηση. Γι αυτό σε μυεί από πολύ νωρίς στο σημαντικό μότο: «για την επίτευξη των στόχων απαιτείται μεγάλη προσπάθεια» (αρχαίο γνωμικό: τα αγαθά κόποις κτώνται) .
  8. Δημιουργεί αθλητές στους οποίους ο αθλητισμός γίνεται τρόπος ζωής και όχι μόνο ενισχύει την υγεία, αλλά τους ακολουθεί και βοηθά σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας τους για πάντα.
  9. Είναι ένα άθλημα το οποίο ταιριάζει πολύ στην ελληνική ιδιοσυγκρασία με αποτέλεσμα να έχει υψηλές διεθνείς διακρίσεις για πολλά χρόνια. Η Ελλάδα θεωρείται μία από τις δυνάμεις στο υδατοσφαιρικό παγκόσμιο γίγνεσθαι τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.
  10. Είναι παιχνίδι άρα είναι ευχάριστο και διασκεδαστικό!

Συγχρονισμένη Κολύμβηση

Στίβος